Blogserie: Maak kennis met…vitaliteitsprofessional Doriene Verzijlenberg

Wie is Doriene?
Sinds 2010 ben ik eigenaresse van Fytaal. Eerst alleen als fysiotherapiepraktijk en later ook voor vitaliteitstherapie. Per april 2014 is mijn lang gekoesterde droom uitgekomen en heb ik daar een trainingsstudio aan toegevoegd. Fytaal in Baarn is sindsdien een studio voor fysiotherapie, vitaliteit & training.

Mijn werk is mijn passie, ik hou van mijn vriend, mijn hond en fitness. Wandelen met de hond vind ik fijn, maar samen wandelen langs het strand is puur genieten.
Nieuwe plekjes ontdekken tijdens de vakantie is iets wat ik graag doe. Ik kan mezelf dan weer helemaal opladen en het geeft mij nieuwe inspiratie voor zowel mijn bedrijf Fytaal, als op persoonlijk vlak.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Als kind had ik chronische astmatische bronchitis en was ik veel ziek. Rond mijn 20ste ben ik met sporten begonnen en merkte ik hoe fijn het was om fit en vitaal te zijn. Regelmatig ziek zijn behoorde tot een ander leven en ik kon alles doen zonder beperkt te worden.

Als fysiotherapeut merkte ik dat de lichamelijke klacht van de klant niet altijd op zichzelf staat, maar dat o.a. de leefstijl een belangrijk deel van het probleem én van de oplossing kan zijn. Om mensen beter en vollediger te kunnen helpen ben ik in 2009 de opleiding tot vitaliteitstherapeut en personal medical trainer gaan doen bij Chivo Opleidingen.

Wat maakt dit vak voor jou de moeite waard?

Er is zoveel meer uit het leven te halen als je fysiek, mentaal en emotioneel lekker in je vel zit. Het geeft heel veel voldoening als ik mijn klanten kan laten ervaren hoe het leven ook kan zijn als je energiek, krachtig en in balans in het leven staat. Het verschil kunnen maken door begeleiding te geven op het gebied van voeding, beweging en leefstijl maakt voor mij het vak de moeite waard!

Wat maakt jou als BOvV vitaliteitsprofessional anders?

Door de combinatie fysiotherapie en vitaliteitstherapie ben ik niet alleen een specialist op gebied van bewegen, maar ook op gebied van leefstijl. Hierdoor ben ik goed in staat om mensen met lichamelijke klachten beter te laten bewegen of om te begeleiden naar een vitaler leven.

Een praktijkvoorbeeld

Mensen komen vaak bij mij met de wens om fitter en vitaler te worden. Dit gaat regelmatig gepaard met lichamelijke klachten. Het traject begint met een intake waarbij we de hulpvraag duidelijk gaan definiëren, waarna de doelstelling wordt overeengekomen. Een beweegscan is een vast onderdeel van de intake. Deze scan geeft mij een goed beeld of alle beweegketens optimaal functioneren. Als er ergens een asymmetrie is, dan komt dat tijdens deze scan naar boven. De eerste stap is goed leren bewegen, daarna gaan we pas het lichaam belasten. De trainingen worden op de persoon aangepast en op een verantwoordelijke wijze opgebouwd. Indien gewenst kan er tegelijkertijd ook gekeken worden naar bijvoorbeeld het voedingspatroon. Iedereen is uniek en samen gaan we op zoek naar de kleine stapjes richting een vitalere leefstijl.

Scroll naar top