Blogserie: Maak kennis met…vitaliteitsprofessional Elmie van Deursen-Aarts

Wie is Elmie?
Vitaliteitsprofessional Aangenaam! Eigenaar van Personal Training Pro • Vriendelijk, enthousiast, sportief, doorzetter, leergierig, motiverend

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Als fanatiek allround sportster ben ik na de HAVO naar het CIOS gegaan. Daar heb ik van goede leermeesters de fijne kneepjes van het trainersvak geleerd. Hierna ben ik gestart als sportinstructeur. Daarbij heb ik ruime praktijkervaring opgedaan, variërend van babyzwemmen tot beweeglessen voor hartpatiënten. Omdat mijn interesse breder was dan sport ben ik altijd blijven studeren. Ik vind het namelijk belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en heb daarom diverse opleidingen gevolgd waaronder voeding, HBO medische basiskennis, vitaliteit, sport en coaching. Met deze kennis begeleid ik nu met veel plezier mensen die een hulpvraag hebben in deze gebieden.

Wat maakt dit vak voor jou de moeite waard?

Het is geweldig om te zien dat ik door het toepassen van de verworven kennis en op basis van wetenschap, mensen in beweging kan krijgen en zo vastgeroeste gewoontes doorbreek. Hierdoor kan ik een steentje bijdragen aan de levenslange fitheid van een ander. Dit maakt mijn vak zo mooi! Het voelt als een extra bonus dat mijn eigen enthousiasme en doorzettingsvermogen aanstekelijk blijken te werken en ik dit terugzie bij mijn cliënten.

Wat maakt jou als BOvV vitaliteitsprofessional anders?

De BOvV professionals zijn multidisciplinair opgeleid en hebben diepgaande kennis van voeding, beweging, gedrag en gewoontes. Met deze kennis kan ik kiezen uit een breed scala aan interventies waarvan ik weet wat de effecten zijn. Hierdoor ben ik in staat om iedere cliënt een op maat gemaakte integrale aanpak te bieden.

Een praktijkvoorbeeld.

Het traject start met een kennismaking en intake bij de cliënt thuis. Hiermee krijgen we meer inzicht in jouw situatie en leefstijl. Op basis van een individueel doel, ontstaat er een plan van aanpak. Als cliënt ga je zelf direct aan de slag met kleine verbeterstapjes die makkelijk vol te houden zijn. Zoals het leren kiezen van voedzame producten, hoe krijg je meer vezels op je bord, de opbouw naar een dagelijkse wandeling of een intensieve training of het aanleren van ademhalingstechnieken voor een goed herstel.

Het vervolg verloopt voor iedereen anders. Waar nodig ben ik beschikbaar voor ondersteuning, het aanreiken van informatie of het verzorgen van een fysieke training. Soms is het aanbrengen van structuur en het aanleren van vaardigheden al voldoende.

Anderen leggen een langer traject af met regelmatig een ‘keukentafelgesprek’ om de gedragsverandering te kunnen bereiken en terugval beter te leren managen. Afhankelijk van iemands mogelijkheden en doelstelling zet ik persoonsgerichte oefeningen in. Uit ervaring weet ik dat deze aanpak cliënten in beweging zet. Hierdoor krijgen ze grip op hun eigen situatie en zien een positieve verandering in hun gewoontes en gedrag.

Scroll naar top