Blogserie: Maak kennis met…vitaliteitsprofessional Majella Imberg

Wie is Majella?
Eigenaresse Vitality Personal Coaching
Ik ben iemand die het maximale uit het leven wil halen. Aan de ene kant ben ik een energiek en sprankelend persoon die houdt van nieuwe uitdagingen. Een mensenmens met een liefde voor de natuur. Aangezien ik in de loop der jaren in diverse landen heb gewoond waaronder Oostenrijk, ga ik nog regelmatig op bezoek bij lieve vrienden om daar te genieten van skiën en wandelen in de bergen.
De mensen die mij goed kennen weten dat ik ook heel erg kan genieten van rust en alleen zijn. Dat ik iemand ben die kritisch naar zichzelf kijkt en graag diepgaande gesprekken voert.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Sporten heb ik mijn hele leven al gedaan en op een gegeven moment vroeg iemand mij waarom ik daar niets mee ging doen. Ik was eraan toe om weer iets te gaan leren en dacht…waarom niet? Na een aantal opleidingen op het gebied van bewegen en voeding ben ik als Personal Trainer aan de slag gegaan. Hartstikke leuk in het begin, maar wat ik ook probeerde, duurzame resultaten behalen leek vaak niet te lukken. Ik had het gevoel dat ik iets miste en ben me steeds meer in het mentale deel van de mens gaan verdiepen. Wat ik toen nog niet wist en nu wel, is dat vitaliteit een samenspel is van meerdere aspecten. Nu kijk ik naar de mens als geheel (Body, mind & soul).

Wat maakt dit vak voor jou de moeite waard?

Mensen helpen doe ik al mijn hele leven en dat zal ik altijd blijven doen. Het geeft heel veel voldoening als je vooruitgang ziet. De grootste beloning voor mij is dan ook als mensen kunnen groeien door de handvatten die ik ze aanreik, waardoor ze meer uit het leven kunnen halen.

Wat maakt jou als BOvV vitaliteitsprofessional anders?

Je hebt lifecoaches, leefstijlcoaches en de BOvV vitaliteitcoaches. Waar de lifecoach zich voornamelijk richt op zingeving en geluk, begeleidt een leefstijlcoach je naar een gezondere leefstijl. De BOvV vitaliteitscoach beheerst beide disciplines en past deze consequent integraal toe. De wereld is namelijk niet zwart-wit en er zijn teveel factoren die van invloed kunnen zijn op het welzijn van de mens.

Wij lossen ook geen problemen op, maar door mensen te coachen, helpen wij hen het beste uit zichzelf te halen, waardoor problemen opgelost kunnen worden. Dit doen wij o.a. door praktische handvatten te geven, waar de cliënt zelf mee aan het werk kan. We bevorderen zelfredzaamheid, waardoor men op een gegeven moment zelf in staat is om stappen te zetten.

De BOvV professional werkt volgens het best mogelijke (wetenschappelijk) bewijs en is verplicht om regelmatig bij te scholen, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt.

Een praktijkvoorbeeld.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik uit hoe een gemiddeld traject eruit kan zien en wat men kan verwachten. Mensen die komen voor een wondermiddel zijn bij mij aan het verkeerde adres. Ik help mensen met volhouden en dat betekent in de praktijk dat men aan gedragsverandering moet gaan werken. Men moet bereid zijn om kritisch naar zichzelf te kijken en bewust worden van het eigen gedrag. Alleen dan kan men gewoontes doorbreken en nieuwe gewoontes aanleren. Naast mijn begeleiding zitten er nog zo’n 167 uur in de week waarin je het zelf moet doen. Dit betekent dat ik als coach handvatten aanreik, waardoor je beter voorbereid wordt op de valkuilen die je tegen zult komen. Ik combineer kennis met intuïtie en probeer alles zo simpel mogelijk te houden.

Een van mijn cliënten begeleid ik met afvallen. Deze dame had al een goed voedingspatroon opgebouwd en kwam ineens met een afslankkookboek aan. Er is niets mis met een afslankkookboek, maar waarom zou ze zo ingewikkeld doen als ze hetzelfde kan bereiken door haar reeds gezonde eetpatroon aan te houden en gewoon minder te eten?

Gedragsverandering heeft ongeveer drie tot zes maanden de tijd nodig. Aangezien ik voor duurzaam resultaat ga, lopen de trajecten bij mij gemiddeld tussen de zes maanden en een jaar.

Scroll naar top