Een vitaler leven. Hoe houdt je client het vol?

Als zorgprofessional weet je hoe belangrijk leefstijlaanpassingen zijn ter bevordering van de gezondheid van de cliënt. Een gezonde leefstijl kan ook bijdragen aan de verhoging van de effectiviteit van je eigen behandeling of interventies.

Vaak kan de aanzet tot een gezonde leefwijze wel gegeven worden, via multidisciplinaire teams bijvoorbeeld. Toch blijkt het daadwerkelijk realiseren en volhouden van een vitale leefstijl voor cliënten dikwijls problematischer. Want wat als hij eigenlijk geen reden vindt om aan zijn leefstijl te werken? Hoe en waarom zou hij het dan volhouden?

Een concrete biopsychosociale aanpak

Onze vitaliteitscoaches helpen mensen bij het ontdekken wat ze willen uit het leven en leren ze vervolgens de vaardigheden aan om dit na te kunnen streven. Vaardigheden waarmee de eigen effectiviteit vergroot wordt, waardoor cliënten succesvoller worden in het goed managen van o.a. slaap, stress, emoties, voeding en beweging.

Ze benaderen de mens als een biopsychosociale eenheid, weten hoe leefstijlaspecten elkaar beïnvloeden en geven met hun integrale aanpak van life- en leefstijlcoachen hier een concrete invulling aan.

Ook bij chronische aandoeningen

Daarnaast weten onze vitaliteitstherapeuten wat de invloed is van negatieve stress, emoties en leefstijlkeuzes op de symptomen en op het verloop van chronische niet overdraagbare ziekten. In hun begeleiding bij ziekte nemen ze deze factoren in ogenschouw mee om zelfmanagement te bevorderen en kwaliteit van leven te verbeteren.

Vitaliteitscoaching, een specialisme

Onze vitaliteitscoaches helpen bij het verkennen, veranderen en vooral volhouden van een vitale manier van leven. Dat is hun specialisme. Daarbij streven ze altijd naar adviezen en interventies naar het best mogelijk bewijs (evidence-based practice).

Ze beschikken over een uitgebreide en complete set vaardigheden. Variërend van oplossingsgerichte leefstijlcoaching mbt voeding, beweging, slaap, managen van stress en emoties en vaardigheden als het opbouwen en onderhouden van fysieke fitheid én lifecoaching. Dit om de kans op duurzaam succes van de leefstijlinterventies te vergroten.

Daarnaast weten onze vitaliteitstherapeuten hoe leefstijlinterventies en pijnmanagement ingezet kunnen worden bij niet overdraagbare ziekten en chronische fysieke klachten ter verhoging van kwaliteit van leven.

Meer weten?

Wil je weten wat onze vitaliteitsprofessionals, aanvullend op je eigen zorg, voor je cliënten betekenen kunnen? Vraag een presentatie aan. We lichten het graag toe.

Samenwerken of doorverwijzen?

Onze vitaliteitsprofessionals werken graag met je samen. Vind via onze register een vitaliteitscoach of vitaliteitstherapeut in de buurt van je praktijk of je cliënt.

Updates ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van vitaliteitscoaching? Schrijf je dan en ontvang het laatste nieuws.

Scroll naar top