Ga weer leven met hulp van de vitaliteitstherapeut

Keer op keer krijg je hetzelfde antwoord: ‘met de huidige kennis is er geen duidelijke medische aanleiding voor de klachten die je ervaart’. 

En daar moet jij je dan maar bij neerleggen? Wij vinden van niet! Want er is nog zoveel in het leven om voor te leven. Alles zien wat je nog wil zien, dat leren wat je nog wil leren en doen wat je nog niet hebt gedaan!

Kom met een vitaliteitstherapeut van jou klachten af die je tegenhouden van dat leven wat je eigenlijk zou willen leven.

Klachten die je belemmeren om te leven!

Datgene doen wat jij leuk of belangrijk vindt geeft energie. Helaas kom je hier niet aan toe omdat je beperkt wordt door aanhoudende klachten zoals burn-out, chronische pijn of constante vermoeidheid. Je wordt geleefd en bent misschien wel aan het overleven. Omdat er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak wordt gevonden, kan het idee ontstaan dat het tussen je oren zit. Een gedachte die onjuist en onterecht is! 

Het lichaam kent meerdere dreigingsmeters. Bijvoorbeeld voor stress, erkenning, maar in het bijzonder eenzaamheid (binding). Een structureel tekort in een of meerdere menselijke basisbehoeftes verhoogt het dreigingsniveau. Het gevolg: je krijgt constant (foutieve) waarschuwingen van je lijf, zonder dat er ook echt “gevaar” is. Wanneer je lichaam langdurig een verhoogd bedreigingsniveau ervaart zal dit zijn tol eisen. Het lichaam past zich aan door de drempelwaarde voor pijn, angst of vermoeidheid te verlagen. Het gevolg: je ervaart je klachten vervolgens sneller, heftiger of langduriger.

Wat een vitaliteitstherapeut voor jou kan betekenen?

Wanneer klachten of symptomen zoals burn-out, chronische fysieke pijn of constante vermoeidheid sterk aanwezig zijn of blijven biedt de vitaliteitstherapeut een helpende hand. Doormiddel van coachgesprekken en eventueel ook fysieke activiteiten leert de therapeut jou de tools die je nodig hebt om je met de therapeut samen gestelde doelen te bereiken.

Hoe een vitaliteitstherapeut je gaat helpen

1: Verkennen

Het is eerst belangrijk om te weten waar je staat. Na een uitgebreide intake met de daarbij behorende vitaliteitstesten heb niet alleen jij maar ook de therapeut inzicht gekregen in de bedreigingen die jou lichaam ervaart. Grote kans dat je door die bedreiging de lichamelijke klachten (zoals fysieke pijn, vermoeidheid of angst) ervaart zoals jij die voelt. 

2: Veranderen

Nu jij en de therapeut weet wat de bedreigingen zijn weten jullie waar je mee aan de slag kan. Via gesprekken en fysieke activiteiten ga je samen met de therapeut aan de slag om het dreigingsniveau naar beneden te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen kijken jullie bijvoorbeeld naar de omgevingsfactoren, vind je uit waar je goed in bent en/of ga je uitvinden wat voor jou nu echt belangrijk is en welke mensen daarbij horen.

3: Volhouden

Nu je veranderd hebt wat je moest aanpakken is het aan jou de taak om te gaan volhouden. 

Want geen dag is hetzelfde. Het leven gaat je testen zodat jij je geleerde vaardigheden toe kan passen. Soms kost dat geen enkele moeite maar er zullen ook dagen zijn dat het allemaal niet lukt. Voor zulke mindere dagen maak jij met je therapeut een plan om ervoor te zorgen dat de kans dat jij terugvalt minimaal is. 

De voordelen van vitaliteitstherapie

  • Je lichaam ervaart minder dreiging, jij ervaart minder hinder.
  • Scherp op je netvlies hebben wat jij belangrijk en leuk vindt.
  • Veranderen is een werkwoord: Je leert niet alleen veranderen, maar ook volhouden.

De BOvV en de vitaliteitstherapeut

De BOvV is een onafhankelijke beroepsvereniging voor vitaliteitsprofessionals die het voor iedereen mogelijk wil maken om meer uit het leven te halen. Kwaliteitsbewaking en belangenbehartiging hebben de hoogste prioriteit binnen de vereniging. Zodat de professional ondersteunt wordt om de beste kwaliteit te leveren aan zijn of haar cliënten. Zo heeft de BOvV een klachtenprocedure en een altijd geupdate kwaliteitsregister. 

Vitaliteitstherapeut nodig?

Herken jij je in het bovenstaande verhaal en denk jij dat je baat hebt bij de hulp van een vitaliteitsprofessional? Vind dan via onderstaande knop in ons register direct een vitaliteitstherapeut bij jou in de buurt. 

Scroll naar top