Vitaliteitstherapie - BOvV

Ga weer leven met hulp van de Klinisch Vitaliteitskundige

Je voelt je onbegrepen omdat er al meerdere onderzoeken en behandelingen zijn geweest. Keer op keer krijg je dezelfde uitslag: ‘met de huidige kennis is er geen duidelijke medische aanleiding voor de klachten die je ervaart’. Maar is dit het dan? Moet je je daarbij neerleggen? Je wilt nog zo veel in je leven zien, leren en doen!

Klachten die je belemmeren om te leven!

Datgene doen wat jij leuk of belangrijk vindt geeft energie, motivatie en veerkracht. Helaas kom jij hier niet aan toe omdat je beperkt wordt door aanhoudende klachten zoals burn-out, chronische pijn of vermoeidheid. Je wordt geleefd of bent aan het overleven. Omdat er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak wordt gevonden, ontstaat het idee dat het tussen de oren zit. Een gedachte die onjuist en onterecht is!

“Ook al is er geen duidelijke oorzaak, er is wel behandeling mogelijk”

Ja, je leest het goed! Dus heb je al langere tijd, aanhoudend last van:

  • Pijn (pijn bij bewegen
  • Vermoeidheid
  • Burn-out
  • Angst/stress gerelateerde klachten
  • Maag- en darmklachten (PDS)
  • Hoofdpijn of
  • Duizeligheid?

Dan ben je bij onze Klinisch Vitaliteitskundige aan het goede adres!

Krijg de hulp die bij je past via de knop hieronder!

Wil je meer weten over de manier waarop onze Vitaliteitskundigen jou kunnen helpen? Lees dan hieronder verder.

Hoe een Klinisch Vitaliteitskundige je gaat helpen

1: Counselen

We starten met een uitgebreide intake met de daarbij behorende vitaliteitstesten. Je krijgt inzicht in de bedreiging die jouw lichaam ervaart waardoor je klachten voelt zoals pijn, vermoeidheid of angst. Wanneer we alle bedreigingen in kaart hebben gebracht kunnen we ze stuk voor stuk aanpakken. We helpen jou opnieuw ontdekken wie jij bent, wat jou motiveert en wat jij leuk of belangrijk vindt in het leven. Krijg onder andere antwoord op de vraag: ‘Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit?’

2: Coachen

Je hebt alles uitgezocht en er alles aan gedaan, maar komt nu aan bij de stappen van acceptatie. Dit betekent niet dat je er mee moet leren leven of moet afwachten totdat er een medicijn of behandeling voor jouw klacht is. We gaan samen proberen het dreigingsniveau naar beneden te brengen. Jouw omgeving speelt hierin een grote rol. Wat maakt het leven voor jou belangrijk en welke mensen horen daarbij? Waar ben jij goed in? Leer te handelen naar jouw behoeften in verschillende omgevingen. Stapsgewijs leer je hoe jij dit toepasbaar maakt.

3: Trainen

Geen dag is hetzelfde. Het ene moment kost het volhouden je geen enkele moeite en gaat het bijna vanzelf. Het andere moment komt er niks uit je handen. Maar hoe voorkom je dat je terugvalt? Samen maken we een plan wat jou voorbereidt op tegenslagen. Herken de verschillende vormen van motivatie zodat jij weet wat je kunt doen op mindere dagen.

Sommige klachten ontstaan door een verhoogd bedreigingsniveau.

Klachten kunnen ontstaan, versterkt of beïnvloed worden door een verhoogd bedreigingsniveau van het lichaam. Als je bijvoorbeeld je hand naar vuur reikt, krijg je al voordat je er bent een waarschuwing: PIJN! Een waarschuwing die helemaal normaal en functioneel is. Een reactie, op basis van een voorspelling om te voorkomen dat er daadwerkelijk schade ontstaat. Maar wat als jij deze reactie elke keer ervaart? Je lichaam geeft je pijn, terwijl daar in veel gevallen geen enkele aanleiding voor is. Het lichaam ervaart een bedreiging, een ‘code rood’ terwijl de storm al enige tijd is gaan liggen. Maar waardoor?

Het lichaam kent meerdere dreigingsmeters. Bijvoorbeeld voor stress, erkenning, maar in het bijzonder binding (eenzaamheid). Een structureel tekort in een of meerdere behoeftes verhoogt het dreigingsniveau. Het gevolg: je krijgt constant (foutieve) waarschuwingen, zonder dat er ook echt gevaar is. Wanneer je lichaam langdurig een verhoogd bedreigingsniveau ervaart, zal dit zijn tol eisen. Het lichaam past zich aan door de drempelwaarde voor pijn, angst of vermoeidheid te verlagen. Het gevolg: je ervaart de klachten vervolgens sneller, heftiger of langduriger.

“Het lichaam herstelt wel, maar vergeet niet”

Wat kan een Klinisch Vitaliteitskundige voor jou betekenen?

Een Klinisch Vitaliteitskundige biedt jou de helpende hand wanneer de klachten of symptomen sterk aanwezig blijven. Na een grondige intake met bijbehorende vitaliteitsmetingen wordt er een plan op maat voor je geschreven. Een plan waarin we jou stap voor stap door middel van gestructureerde begeleiding meenemen in het proces van verandering richting volhouden. Je leert alle tools en vaardigheden die daarbij horen. Het leren afstemmen van goede en minder goede dagen, met jouw doel als eindpunt, is van groot belang.

We willen met klem benadrukken dat het hier gaat om Aanhoudende lichamelijke klachten (ALK). Bij sommigen bekend als SOLK. Wanneer er na zorgvuldig medisch onderzoek, geen duidelijk onderliggende ziekte of oorzaak gevonden is. Een nauwe samenwerking en samenspraak met andere medische specialisten is hierin van cruciaal belang.

“Word weer levendig! Levendig zijn in dat wat jij wilt of belangrijk vindt!”

Klinisch Vitaliteitskundige nodig?

Wanneer klachten of symptomen zoals burn-out, chronische fysieke pijn of constante vermoeidheid sterk aanwezig zijn of blijven biedt de Klinisch Vitaliteitskundige een helpende hand. Door middel van counselen, coachen en trainen leer je de vaardigheden die je nodig hebt om gestelde doelen te bereiken en veranderingen vol te houden.

De voordelen van een persoonlijk traject

  • Je lichaam ervaart minder dreiging, jij ervaart minder hinder.
  • Scherp op je netvlies hebben wat jij belangrijk en leuk vindt.
  • Veranderen is een werkwoord: Je leert niet alleen veranderen, maar ook volhouden.

De BOvV en de Klinisch Vitaliteitskundige

De BOvV is een onafhankelijke beroepsvereniging voor vitaliteitsprofessionals die het voor iedereen mogelijk wil maken om meer uit het leven te halen. Kwaliteitsbewaking en belangenbehartiging hebben de hoogste prioriteit binnen de vereniging. Zodat de professional ondersteunt wordt om de beste kwaliteit te leveren aan zijn of haar cliënten. Zo heeft de BOvV een klachtenprocedure en een altijd geupdate kwaliteitsregister. 

Vitaliteitskundige nodig?

Herken jij je in het bovenstaande verhaal en denk jij dat je baat hebt bij de hulp van een vitaliteitsprofessional? Vind dan via onderstaande knop in ons register direct een Vitaliteitskundige bij jou in de buurt. 

Scroll naar top
BOvV draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders