Léven, in de stressvolle wereld van nu

We leven in een drukke en snelle wereld waarin onze vitaliteit continu uitgedaagd wordt en onder druk staat. We worstelen met stress en klachten rondom onze mentale, fysieke en/of emotionele conditie. Zo kun je stress hebben van voedselkeuzes, stress van het werk dat je doet of stress van de zorgen over gezondheid. Ze remmen allemaal je vitaliteit. Hoe kun je nu met energie in het leven blijven staan? Hoe doe je dat en hoe hou je dat vol?

De vitaliteitscoach helpt jou hierbij. Je hebt meer in eigen hand dan je zou denken. Bij ons zijn alleen de beste vitaliteitsprofessionals aangesloten. Professionals die samen met jou op zoek willen naar een oplossing die bij jóu past en blijvend is.

Met vitale vaardigheden

Een BOvV vitaliteitscoach helpt jou om meer uit jezelf en uit het leven te halen via life- en leefstijlcoachen. De zaken waar jij dus zelf invloed op hebt, maar dan wel met vaardigheden die je nooit geleerd zijn. Vaardigheden zoals helpen met levensdoelen bepalen, helpen met starten en vooral helpen met volhouden, waardoor je weer de regie kunt nemen over je eigen leven.

Daarnaast leren ze je allerlei leefstijlvaardigheden. Vaardigheden zoals beter leren ademen, beter leren bewegen, beter met stress omgaan en betere voedingskeuzes maken, waardoor je gezondheid en vitaliteit verbetert en je meer uit je leven kunt halen.

Ook als je ziek bent

Ook als je met chronische gezondheidsklachten kampt, dan is het vaak mogelijk om dit soort doelen na te streven, maar dan ga je met een vitaliteitstherapeut aan de slag. Onze vitaliteitstherapeuten beschikken over de relevante kennis voor het managen van chronische pijnklachten en van chronische (niet-overdraagbare) ziekten en de bijbehorende zorgstandaarden.

De BOvV vitaliteitsprofessional heeft de knowhow

Vitaliteitsprofessionals die bij ons aangesloten zijn beschikken over de meest recente wetenschappelijke kennis, hebben geleerd echt naar jou te luisteren en door te vragen naar wat je precies bedoelt en wat je werkelijk wilt. Ze kijken naar wat voor jou mogelijk en haalbaar is en gaan samen met jou altijd op zoek naar die unieke oplossing die past bij jóu en jouw situatie.

Recht op kwaliteit

Als beroepsorganisatie zijn we er juist ook voor jou. Je hebt recht op kwaliteit. We helpen je niet alleen graag bij het vinden van een vitaliteitsprofessional. Maar ook bij eventuele klachten over vitaliteitstrajecten. Mocht je het gevoel hebben dat je niet bij de vitaliteitsprofessional zelf terecht kunt met je vragen, kun je bij ons terecht. We hebben daarvoor een klachtenregeling.
Hier kun je meer lezen over de klachtenprocedure.

Volg de BOvV en de activiteiten van onze aangesloten vitaliteitscoaches en vitaliteitstherapeuten op Facebook.