Een vitale organisatie

De markt verandert constant en snel. Als organisatie wil je daarom flexibel zijn, in staat om je aan te passen aan de veranderingen in de markt. Dat vraagt om een organisatie die vitaal is. Een organisatie waar het ziekteverzuim minimaal is, waar medewerkers betrokken zijn en het verloop laag is. Wat kun je als bedrijf doen om je mensen vitaler te maken?

Gezonde medewerkers, vitaal bedrijf?

Vaak wordt gedacht dat een vitale organisatie ontstaat door haar medewerkers gezonder te maken. Een vitale werknemer is echter niet zozeer een gezonde werknemer, maar een werknemer die zich betrokken voelt bij zijn werk en vooral bij de organisatie. Verzuim en verloop kennen een veel sterkere relatie met werkomstandigheden, management en werksfeer dan met ziekte. Vitaliteit in het bedrijfsleven, vraagt dus een andere aanpak dan het implementeren van enkel gezondheidsprogramma’s voor de werknemers.

Betrokken werknemers, de vitale aanpak

De BOvV heeft professionals in huis die specialist zijn op dit gebied. Zij weten uitstekend invulling te geven dit vitaliteitsvraagstuk. Ze weten wat er voor nodig is om de betrokkenheid van werknemers te verhogen, waardoor ruimte ontstaat om eventuele gezondheidsprogramma’s te implementeren.

Meer weten?

Wil je weten wat een onze specialisten voor je organisatie betekenen kunnen? Boek dan een presentatie. We lichten het graag toe.

Direct aan de slag?

Zoek een BOvV vitaliteitsprofessional gespecialiseerd in vitaliteitsmanagement in de buurt.

Scroll naar top