Diagnose: Mens - BOvV

Diagnose: Mens

Als BOvV vitaliteitsprofessionals spreken wij veel verschillende mensen. Mensen met te veel taken, onzekere mensen, mensen die even niet weten wat ze moeten doen, bezorgde mensen, mensen die piekeren, mensen met pijn of verdriet, boze mensen, mensen met keuzestress, bange mensen, te betrokken mensen. Wat opvalt is dat ieder mens zich wel eens afvraagt: ‘Ik ben de enige die hiermee rondloopt en dit is niet normaal’.

Wij gaan er niet over wat normaal is of dat je wellicht de enige zou zijn met bepaalde gedachten of gevoelens. Wij helpen mensen met méér leven, een leven dat zinvol is en bovendien autonoom. Hiermee bedoelen we dat mensen hun eigen keuzes kunnen maken waarbij zij rekening houden met de mensen om hen heen. Dit betekent niet dat je nooit meer bezorgd zult zijn, nooit meer boze, verdrietige of bange gevoelens zult hebben. Het betekent ook niet dat je nooit meer onzeker zult zijn of even niet weet wat je moet doen. Het betekent wél dat je erachter komt wat je kunt doen om met jouw gedachten en gevoelens om te gaan. Dat je leert accepteren dat ook jij een mens bent. 

Want zei je moeder vroeger niet al dat je niet altijd zes kunt gooien? Dat het soms even tegenzit? Of dat je niet met iedereen vrienden kunt zijn? Tegenslagen horen bij het leven, het maakt je niet abnormaal, het maakt je mens.

Hoe doen we dat?

Omdat jij dus mens bent, een mens met emoties, ervaringen, behoeftes en kennis, nemen we dit mee in onze aanpak. Onze aanpak is mensgericht. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we de expertise verdelen. Wij zijn professional op het gebied van vitaliteit. Jij bent professional als het gaat om jouw leven. Deze verdeling in expertise is belangrijk. Hierdoor kunnen wij gericht adviezen geven en zorgen we ervoor dat onze aanpak voor jou werkt. We leren je wat je nodig hebt als jij ons vertelt wat jij belangrijk vindt. Dan bepalen we samen wat je zou kunnen doen en onderzoeken we of dat comfortabel voelt. Zo niet, proberen we wat anders.

Waarom is dat belangrijk?

Als BOvV vitaliteitsprofessional spreken wij veel verschillende mensen. Maar we hebben nog nooit iemand ontmoet die geen goed leven wil. Omdat ieder mens anders is, is ook iedere weg naar een goed leven anders. Dat je af en toe struikelt over het leven is misschien onvermijdbaar, maar je kunt zeker leren vallen, herstellen, weer opstaan en de juiste richting kiezen. Onze aanpak maakt dat we ook zeker werken met blije mensen, mensen met een doel, mensen die tevreden zijn, mensen die geluk hebben, mensen met fijne mensen om zich heen, mensen die keuzes durven maken, mensen die gefocust zijn. Déze mensen spreken we echter vaak pas later in ons traject. Tijdens het traject zien we namelijk ontwikkeling en groei bij onze cliënten. En dát maakt dat ook wij blij zijn en ons tevreden voelen, want wij vinden het fijn van waarde te kunnen zijn voor een ander.

Ben jij op zoek naar iemand die met jou kijkt naar hoe jij méér kunt leven? Ben je op zoek naar een mensgerichte aanpak? Schakel dan een BOvV vitaliteitsprofessional in.

 

Auteur: Tanja van Bemmel

Website: www.kwiec.nl

Scroll naar top
BOvV draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders